Indendørs og udendørs kurvestoles materialer

Kurvestol

Kurvestole er designet til brug både indendørs og udendørs. Men de materialer, der bruges til at lave møblerne kan variere afhængigt af, hvor de er beregnet til at blive brugt.

Nu om stunder bruges typisk resin og vinyl i stedet for naturlige materialer så som rattan til at fremstille udendørs kurvestole og kurvemøbler. Disse materialer hjælper med at forhindre kurvemøbler i at gå i stykker over tid, fordi kurvestole til brug udendørs skal kunne håndtere både regn, sol og tørre forhold.

Kurvestole af naturlige materialer så som rattan fungerer klart bedre indendørs, hvor de er bedre beskyttet mod det varierende danske vejrlig!

Materialer, der bruges til fremstilling af en kurvestol

Organiske materialer, der bruges til indendørs kurvemøbler, omfatter rattan, bambus, siv og pil. Til indendørs brug er rattan det mest foretrukne materiale.

Rattan fremstilles af stængelkernen fra de tropiske klatrepalmer Calamus. Dette er klatrepalmer, som i karakter mest af alt minder om slyngplanter – for de ældre palmer vokser nemlig omkring andre træer som slyngplanter.

Den tynde, formbare stilk af rattantræet bruges til at fremstille dette fantastiske materiale, som kan præges i forskellige former gennem en proces, der involverer dampning af stænglerne. Materialet er utroligt stærkt, og altså stærkt nok til at blive brugt i mange slags møbler og i særdeleshed den populære kurvestol.

I kurvestole og fletstole er rattan traditionelt blevet benyttet til fletværket i stolene. Rattan er et populært valg til møbler på grund af dets unikke udseende og holdbarhed.

Bambus kan dog være et fantastisk alternativ, hvis du der leder efter møbler med et mindre gængs udseende, som også er slidstærkt.

Fugt og ekstremt sollys kan nedbryde organiske materialer, så rattanmøbler bør som sagt ikke bruges som udendørsmøbler. For når de står udendørs, er kurvestolen af naturmaterialer mere tilbøjelige til at tørre ud, flosse, blive afbleget og miste deres attraktive udseende.

Til udendørs kurvmøbler kan anbefales stole med aluminiumsrammer og syntetiske fibre. For at bevare fletlooket er aluminiumsrammen i denne type af fletstol kombineret med fletværk af syntetisk vinyl eller resin. Disse materialer er langt mere holdbare og tåler bedre sollys og fugt end kurvestole af naturmateriale.

Relaterede indlæg